Державне свято - День Конституції України

31.05.2022 11:48

Кожна демократична країна має свій Основний Закон - Конституцію, який гарантує права і свободи своїх громадян. І у кожної країни був свій непростий шлях до створення цього важливого документу, йому передували роки боротьби з консервативними силами. Найкращі сини народу віддавали своє життя за те, щоб їх держава стала правовою, конституційною. Усе це можна сказати і про нашу Україну. 

 Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року, лише на п'ятому році Незалежності. Але з'явилася вона не на порожньому місці. Конституція Пилипа Орлика у 18 столітті, Конституція УНР на початку ХХ століття, Конституція УРСР... Українці вчилися державності законотворенню, тому це свято настільки важливе для нас сьогодні. Це єдине свято, яке прописане у самій Конституції. 

Зараз вирішується доля нашої незалежної країни. Тому дуже важливо, аби ми всі знали і поважали цей документ. Пропонуємо вам презентацію "Конституція України: історія і сучасність". У цій презентації окрім відомостей про День Конституції є посилання на повний текст Конституції України, а також розповідається про книги для дітей та підлітків, у яких зрозумілою мовою розкривається зміст Основного Закону нашої країни. Тут і вірші на кожну статтю Конституції у книзі В. Читай "Конституція для всіх: і великих і малих",  і цікава відверта розмова з читачем у книзі Денисенко Л., Ільків О., Стельмащук А., Шуліма А. "Я і Конституція" і "Коституція України в коміксах" від братів Капранових. Гадаємо, що вони вас зацікавлять, і ви захочете ознайомитися з ними детальніше, щоб дізнатися більше про Конституцію нашої держави.