Першовідкривач Країни Чудес

28.01.2022 16:32

Яких англійських письменників ви знаєте? Це питання прозвучало в бібліотеці невипадково: адже на уроках англійської мови у 8 класі вивчається тема "Книги і читання". Тому учитель англійської мови Ігнатенко Ольга Миколаївна привела своїх учнів сюди, щоб вони ознайомилися з величезним доробком письменників Великої Британії.  Тут на полицях живуть твори Д.Г. Байрона та Е.Л.Войніч,  Д.Р.Р. Толкієна, Р.Кіплінга та А.Кроніна, Р.Кіплінга та А.Мілна, Т.Майн Ріда і Р.Л.Стівенсона, Вальтера Скотта та Оскара Уайльда, Артура Конан Дойла та ювіляра цього року Чарльза Діккенса, Вільяма Шекспіра та Томаса Гарді. 

І звичайно, людини, яка народилася 27 січня 1832 року, 190 років тому. Людини, яка відкрила всьому світові справжню вікторіанську Англію, дорослим дала змогу відчути неповторну радість дитинства, а дітям подарувала нову казкову країну - Країну Чудес.

Усім відома історія про те, як викладач математики Чарльз Доджсон ( це справжнє ім`я  Льюїса Керола) з Оксфорду "у золотий червневий полудень" катався на човні з дітьми свого друга, професора Ліддела. Як діти попросили його розповісти казку, і він виконав їх прохання, зробивши героїнею казки одну з дівчаток, Алісу. Учні побачили фотографії родини Керолла, сім`ї Ліддел, подивилися уривки з фільмів за мотивами книг Льюїса Керолла "Аліса в Країні Чудес" та "Аліса в Задзеркаллі", дізналися цікаві факти з житя Англії тієї пори, ознайомилися з виставкою, на якій були представлені різні видання цих книг, а також біографічна книа Д.Падні "Льюїс Керолл та його світ". Далі учні відповіли на питання вікторини. Учасники були задоволені зустріччю.  Гадаємо, вона буде не останньою подорожжю у світ літератури.