Я жив для добра і любові

07.09.2023 10:59

Олександр Довженко...Художник і письменник, захоплений красою і гармонією в житті, вражаючий широтою думки... Вимогливий і невтомний режисер із залізною силою волі, фільми якого стали новим словом у світовій кінематографії, а кінострічка "Земля" увійшла до десятки найкращих фільмів усіх часів і народів.

Він був мрійником і фантазером. Остап Вишня казав, що Довженко "завжди говорив не про те, що було, і не про те, що є, а про те, що колись буде". Мріяв усю землю перетворити на розкішний квітучий сад. Яблуні, посаджені  ним біля  кіностудії Олександра Довженка, ростуть і досі. Його називали "живим акумулятором ідей". Мав пристрать усе перебудовувати й змінювати, а тіочніше - вдосконалювати, покращувати. Виношував план архітектурної забудови і реставрації Києва, створив  проєкт архітектурного оформлення Дніпра, проєктував пам`ятники видатним діячам.

Йому був лише рік, коли брати Люм`єри в Парижі вперше продемонстрували диво технічної думки - "рухливі фотографії". Це було народження кінематографа у світі.А в Україні саме він, Олександр Петрович Довженко, підніме це мистецтво до найвищого рівня. 

10 вересня відзначається 129 років від дня його народження. Учні  9 - А і 11 - А класів приєдналися до бібліотечного уроку "Я жив для добра і любові".  Вони згадали те, що знали, і дізналися багато нового про життя і творчість видатного митця.

А тим, хто не був присутнім на цій зустрічі, пропонуємо віртуальні виставку, де представлені кращі книги про  життя Олександра Довженка та його найвідоміші твори